13 reasons why… I love Running.

Wat is nou precies de reden dat ik, maar ook vele met mij, de laatste tijd masaal zijn gaan hardlopen? Ik denk dat ik een paar redenen gevonden heb.

“Ik houd van Hardlopen omdat: “

1. Buiten zijn.

Ik ben echt een buiten mens. Daar kan ik zo van genieten. Als ik aan het hardlopen ben geniet ik dus van de kleinste dingen. In de lente als alle dieren weer in de wei staan. En in de herfst als de bladeren op de grond liggen. Vroeger lette ik daar niet zo op, nu geniet ik echt van de natuur en het buiten zijn.

2. Geen duur abbonement.

Hardlopen kost je slechts een keer (per jaar) de aankoop van goede schoenen. Verder zit je nergens aan vast. Geen dure maandelijkse abbonementen. Oke, je kan het zo gek maken als je zelf wil natuurlijk. Je mag je zelf na een toffe prestatie best eens trakteren op een nieuw setje. Ik ben wel lid van een atletiek vereniging, maar die zijn echt super goedkoop.

3. Je kunt gaan wanneer je wil.

Ben je een werkende moeder en denk je nou: ik heb echt geen tijd om te gaan sporten hoor. Ik hoor het regelmatig om me heen. Ik denk dat je er best tijd voor hebt. Voor hardlopen zeker. Je kunt gaan wanneer je wil. Je bent er niet veel tijd voor kwijt, je kan vanuit huis meteen vertrekken. Dus even snel een blokje om na je werk moet toch best lukken. En, na je werk is juist heerlijk, je krijgt er weer energie van.

4. Hoofd leeg maken.

Als ik een drukke dag heb gehad, of juist een baal dag, vind ik niets lekkerder dan er even lekker op uit te gaan. Muziekje aan en verder even helemaal niks. Ik maak dan echt even mijn hoofd leeg. Ik kan er daarna weer helemaal tegen aan.

5. Je leert nieuwe vrienden kennen.

Ja, ik heb zeker nieuwe vrienden gemaakt in de tijd dat ik hardloop. Op een of andere manier zoeken hardlopers elkaar op. Is het niet via social media is het wel door gewoon te groeten op straat. Ik zelf zit wel bij een vereniging, ook daar heb ik nieuwe vrienden gemaakt. Of op leuke evenementen maak je ook snel nieuwe contacten. Hardlopen kan alleen, maar is samen ook heel erg leuk.

6. Trots gevoel.

Het geeft mij soms ook een trots gevoel. Ik weet nog goed hoe ik me voelde toen ik voor het eerst 5km aan één stuk kon hardlopen. Dat had ik maar mooi voor elkaar. Ook toen ik een keer een halve marathon in een leuke tijd had volbracht was ik super trots. Dat is best fijn om je zelf eens trots op jezelf te voelen.

7. Steeds nieuwe doelen stellen.

Ik vind het ook leuk om steeds weer nieuwe doelen te stellen voor mezelf. Dat houd het een beetje spannend zeg maar. Van mijn eerste 5km naar mijn eerste halve marathon bv dat was een leuke tijd. Nu stel ik meer doelen in de tijden op de afstanden. Weer iets anders maar zo blijf ik lekker gemotiveerd.

8. Het is gewoon heel erg leuk.

Geloof het of niet, het is echt heel leuk! In het begin, vond ik er nog niks aan hoor. Dus als je net begint, even door zetten, het word echt leuk! Wat ik het leukste vind zijn de interval loopjes. Even lekker tot het gaatje. Ik kijk dan ook altijd erg uit naar mijn baantraining elke week. En de leuke evenementen die hardlopen kent zijn ook super leuk. Een hardloop wedstrijd is er niet alleen om te winnen. Iedere finischer is een winnaar. En iedereen is blij na de finish, het is gewoon leuk!

134352_fotopunt3_ml17__d4a8833

9. Je word er veel fitter en energieker van.

Ik ben door het hardlopen natuurlijk ook veel fitter en energieker geworden. Vroeger had ik totaal geen conditie. Na een lange dag werken plofte ik op de bank. Nu denk ik daar anders over, en ga ik na mijn werk nog even lekker hardlopen. Of voor het werk, zo kan ik de hele dag weer aan! Het geeft me energie voor 10!

10. Je valt af.

Ja, dat gaat wel een beetje van zelf. Ik ben niet overdreven bezig met mijn gewicht. Ik ben zeker afgevallen. Ik let nu niet op hoeveel ik eet maar meer wat ik eet. Ik houd van chocolade en dat eet ik ook nog gewoon. Maar daarnaast probeer ik gevarieerd en gezond te eten. In combinatie met hardlopen val ik daar soms nog wat van af ook.

11. Je hebt iets te vettellen op feestjes. Iedereen vind het stoer wat je doet.

Ik hoor het vaak genoeg. Hey Sjouk, je bent lekker bezig he? Loop je ook marathons? Vrienden en kennissen vinden het best leuk wat ik doe. En ik vind het dan leuk om ernover te vertellen. Ik voel me dan best stoer.

12. Het werkt motiverend.

Ik vind het leuk om andere te motiveren over hardlopen. En dat werkt dan weer motiverend voor mij. Als ik van mijn trainer weer een pittige opdracht in mijn schema zie staan werkt dat ook weer heel motiverend. Op verschillende manieren werkt hardlopen voor mij dus motiverend.

13. Je word er heel blij van.

Het is bewezen dat hardlopen je blij maakt. Dat komt omdat tijdens het hardlopen het stofje endorfine vrij komt dat zorgt voor een gevoel van geluk of euforie. Met hardlopen zit je ook wel eens in de hardloop flow zoals ik dat noem. Heerlijk toch?

 

Liefs Sjoukje.

Follow my blog with Bloglovin

 

 

P.S Is er nog een reden die ik vergeten ben? Laat het me weten!

Advertentie

Een gedachte over “13 reasons why… I love Running.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s