Media

“Brabants dagblad September 2016”

Van den Boom geeft chocola en carnaval niet op

Screenshot_20170929-230557

UDEN – Precies vier jaar geleden liep Sjoukje van den Boom (33) voor het eerst onafgebroken 10 kilometer hard. In 1 uur en 6 minuten. Komende zondag zal ze een stuk sneller gaan. Dan is ze kanshebber op de Brabantse titel op de 10 kilometer.

Bij de Ekoplazaloop in Uden, komende zondag, wordt om dat kampioenschap gestreden. Wie tegen de Sjoukje van 5 jaar geleden had gezegd dat ze ooit aanspraak zou maken op een Brabantse titel in het hardlopen was waarschijnlijk keihard uitgelachen. Want ze sportte nooit, werkte in de horeca, hield van feestjes, drinken en vette snacks en rookte anderhalf pakje sigaretten per dag. Toen kreeg ze borstkanker. Ze doorstond de chemokuren, stopte met roken, ging ander werk doen en iets meer dan 4 jaar geleden begon ze met hardlopen. ,,Ik wilde fitter worden.”

Zevenheuvelenloop
Er is veel veranderd. De tijd die ze voor de 10 kilometer van zondag in haar hoofd heeft is bijna een half uur sneller dan de tijd van 4 jaar gelden. ,,Mijn PR is 39:23, maar ik wil onder de 39:19 lopen. Want dan mag ik bij de Zevenheuvelenloop in Nijmegen helemaal vooraan starten.”

Ze leeft inmiddels als een topsporter, maar gunt zichzelf nog wel wat zondes. Chocola bijvoorbeeld. Op haarΒ Instagram-accountstaan foto’s van een frietje superspeciaal en van een mango-avocado-smoothie broederlijk naast elkaar. En ook haar liefde voor feesten is blijvend. ,,Carnaval zal ik nooit missen. Dan denk ik vier dagen lang niet aan hardlopen. Het kost me daarna minstens nog een week voordat de trainingen weer een beetje lekker gaan, maar dat vind ik niet erg.”

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Runnersworld

Ik krijg nu zelfsΒ nog ooit vragen of ik dat was… toen in de Runners World van November 2015.

Ik deel mijn verhaal daaromΒ nog maar eens hier voor jullie.

Liefs Sjoko,

 

screenshot_2015-10-12-00-15-25screenshot_2015-10-12-00-14-27

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s