Heel blijven.

Blessure.

Zoals de meeste van jullie wel weten heb ik een blessure aan mijn knie. Het lijkt er op dat die nu weer bijna over is, ik zeg lijkt… ik durf nog niet al te vroeg te juichen namelijk. Je weet immers maar nooit of het weer terug komt. Het is vreselijk om met een blessure te worstelen. Elke ochtend stond/sta ik op en probeer ik de eerste stappen uit bed goed te voelen hoe die gaan. Dan de trap naar beneden, op sommige dagen was dat zeker geen pretje. Gelukkig gaan die stappen nu echt weer super goed. Als ik van 0 tot 10 een cijfer moet geven en de 0 dan geen pijn is, zit ik nu echt op 1 dus dat is goed nieuws. Ik heb zelfs nu al weer wat hardloop stappen gemaakt. Wel nog met wandel pauzes, maar daar geef ik niks om. Ik moet geduld hebben nu, dat is heel belangrijk.

Eigenlijk wilde ik vandaag al 20min aan een stuk gaan hardlopen.Over geduld gesproken, Oeps.

Maar gelukkig geluisterd naar mijn trainer en er toch nog wat minuutjes wandel pauzes tussen gedaan. Laten we hopen dat ik binnenkort weer snel aan een schema kan beginnen want er staan leuke dingen op mijn verlanglijstje. Ik zal de meeste even met jullie doornemen.

Mijn planning.

Wat er als eerste op de planning staat is de Ladiesrun Rotterdam voor Pink Ribbon 10km op 10 juni samen met de Anita Ladies. Dat word een gegarandeerd leuk feestje in Rotterdam. Hier heb ik nog precies 32 dagen voor om fit aan de start te staan. Deze ga ik niet als wedstrijd lopen, daar heb ik nu gewoon niet goed genoeg voor getraind. Vorig jaar liep ik hier de 5km en won deze ook. Een onvergetelijk moment!

Nu hoop ik dat ik gewoon pijnvrij 10km kan hardlopen. En met de dames erbij maak ik er gewoon een super gezellige dag van. Ben jij er ook bij? Zou leuk zijn als je even bij de stand van Anita langs komt. Kun je meteen de perfecte Sport BH passen.

Ik heb nog meer plannen in mijn hoofdje, maar die zijn allemaal gelukkig nog redelijk ver weg. Ik zal eerst eens even weer lekker gaan trainen.

Ik wil echt heel graag mijn halve marathon tijd verbeteren. Ik hoop dat in Oktober te kunnen doen in Eindhoven. Daarvoor komen vast nog wel wat wedstrijdjes. Een daarvan zal waarschijnlijk de Dam tot Dam zijn. Dat is dan een mooie 16km op voorbereiding naar die snelle halve. Er gaat nog een hele toffe (buitenlandse) wedstrijd door mijn hoofd. Deze spreek ik nog even niet uit, omdat dit als het allemaal gaat lukken echt iets heel gaafs gaat worden. Als ik alles rond krijg, en als alles goed blijft gaan met mijn blessure, ga ik jullie hier meteen meer over vertellen natuurlijk.

Voor nu telt even alleen maar: Heel blijven!

Liefs Sjoukje,

P.s Wat is jou doel?

Advertentie

2 gedachtes over “Heel blijven.

  1. djaktief zegt:

    Ik duim dat het goed komt voor de ladiesrun. Ik ben daar vrijwilliger. Misschien zien we elkaar in de drukte. Zet je beste beentje voort maar niet overdrijven anders wordt het niks.

    Groetjes,

    DorothΓ©

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s