What the F… is er aan de hand?Β 

Een tijdje geleden voelde ik een pijntje in mijn voet. Het voelde alsof ik een keer mijn voet verzwikt had, maar ik kon me dat helemaal niet herinneren. Steeds als ik een dag rust nam leek het verdwenen en kon ik weer gaan hardlopen. Als ik dan ging hardlopen waren dat de eerste 500m een beetje pijnlijk, waar het weer verdween en ik met een licht pijntje wel kon door lopen. Zo heb ik een aantal trainingen afgemaakt. In Tilburg met de Ten Miles waar ik de 10km liep ging dat net zo. Tijdens de wedstrijd nergens last van gehad. Ik denk dat ik er toen gewoon onderweg niet aan dacht. Maar intussen had ik wel al contact met mijn trainer en fysio over dit pijntje. Ik maakte een afspraak op dinsdag na die wedstrijd in Tilburg. Ik ging naar Huib Rost in Wanroij bij Fysio Xperts

Hij heeft mij erg fijn geholpen en dacht echt mee met mij als sporter. Hij zei: “We hebben het hier niet meer over iemand die gewoon wat aan hardlopen doet” En samen hebben we een plannetje bedacht. Met wat oefeningen en een klein loop programmatje ging ik weer naar huis. Die oefeningen gingen best okΓ©. Dat loop programma was 2min hardlopen 1min wandelen en dat 12x. 

Vol goede moet begon ik hier aan. Bij de eerste 2min voelde ik helaas dat pijntje weer. In de rust van 1min voelde ik niks, totdat het hardlopen weer begon. Ik kan je vertellen ik vond er geen bal aan zo. Ik probeerde er wat van te maken maar na een paar keer hield ik het voor gezien. Balen…. Met dit verhaal ging ik weer terug naar Huib (Fysio Xperts) die was hier niet blij mee…. Het leek hem toch een goed idee om een afspraak te maken bij mijn huisarts om zo door te gaan om een foto te laten maken van mijn voet. Om even wat uit te sluiten. Tot die tijd mag ik dus niet hardlopen. Dat betekent: Niet naar de thuis wedstrijd van de club. Niet aan de start staan van de Disneyland Parijs run. Ik kon wel janken! Kan trouwens… Het liefst de hele dag janken. Maar ja, wat heb je er aan. Ik ga naar Disneyland dat zoiezo. Ik ga daar heen met de meiden van Girlslove2Run en ik ga al die meiden zo hard aanmoedigen wat ik ook super vind, maar ja niet die vette medaille hangt zondag om mijn nek. 
(Inmiddels is de afspraak bij de huisarts gemaakt, en mag ik hopelijk snel door voor de foto’s)

Dan gaan mijn trainingen voor de 7 heuvelenloop mij ook in de weg zitten. Net zoals een echte thuis wedstrijd als voor bereiding daarop in mijn woonplaats. Ik heb alvast een plannetje bedacht voor als ik de uitslag heb van de foto’s (evt. Mri) en als die dan niet goed zullen zijn. Waar ik natuurlijk niet op hoop.  Ik ga zeker alternatieve trainingen doen. Ik kan dus niet zomaar mijn conditie en mijn fitheid van nu laten verslonzen. Ik zal hiervoor op een andere manier moeten gaan trainen. Ik ga vaker naar de sportschool om op de crosstrainer wat cardio te doen. En te werken aan een killerbody voor mijn come back. Ik doe nu ook wel aan kracht, maar ik denk dat ik het nu een beetje op ga schroeven. Hoor mij… killerbody, ik bedoel natuurlijk gewoon een fit lijf. Ik ga wat vaker, en langer fietsen. Ik vind fietsen niet echt leuk, maar ik probeer hier wat van te maken door naar leuke plekjes te fietsen met een doel. Naar een stad om te winkelen bijvoorbeeld. Het onaangename leuk maken met het aangename toch? En waar ik me ook volledig op wil gaan richten is mijn voeding. Ik let nu ook op, maar de laatste tijd ben ik hierin mijn motivatie volledig kwijt. Ik wil weer bezig zijn met lekkere recepten en weer verantwoordelijke tussendoortjes gaan maken. Binnenkort vraag ik jullie hiermee om hulp en komt er een leuke win actie aan! Dus ook dit is part of the game. Met dit plannetje moet ik nog op en top fit zijn na mijn herstel om zo toch mijn trainingen voor de Krollenloop op 5November in mijn home town Veghel, en als aller belangrijkste de 7Heuvelenloop voort te zetten en zo toch volledig fit aan de start te staan. Daar ga ik voor! 

P.S Blijf je mij volgen om te weten te komen hoe het allemaal gaat?( Ik kan jullie steun nu wel gebruiken) Hoe het in Disneyland Parijs allemaal verloopt met de meiden. En natuurlijk komt de win actie er aan. Dus Stay Tuned! 
Liefs Sjoukje. 

Advertentie

7 gedachtes over “What the F… is er aan de hand?Β 

 1. Rian zegt:

  Hee Sjoukje. Allereerst heel veel sterkte gewenst. Balen joh. Maar wie weet ontdek je leuke groepslessen in de sportschool. Ik wissel ook nog steeds af daarmee. Maar ik zou je echt op het hart willen drukken: sla aub niet door met de focus op voeding. Het maakt diep ongelukkig, helaas en brengt je mentaal en fysiek uit balans…. Je bent al prima zoals je bent met een sterk lijf wat je al veel mooie hardloopmomenten heeft bezorgd.
  Take care….

  Like

 2. Jackeline zegt:

  Dat is idd flink balen! Ben benieuwd wat er uit komt! Ik heb heel af en toe last van een spier in mij voet die lijkt dan heel strak te staan of zo. Veel sterkte gewenst en hopelijk weet je snel waar je aan toe bent en kun je daarna de draad weer oppikken! Gr Jackeline

  Like

 3. Diana zegt:

  Tjee das echt balen en je was zooooooo goed bezig .Das niet eerlijk en niet leuk .Hoop dat je toch kunt genieten in Disnyeland .Heel veel sterkte en Beterschap En je bent zo een kanjer komt vast goed Zet m op Kanjer .groetjes en liefs van Diana

  Like

 4. Hein zegt:

  Hoi Sjoukje…erg knap zoals je toch die discipline behoud. Niet bij de pakken neerzitten , maar tijdelijk je terrein verleggen naar de sportschool om je lichaam in topconditie te brengen . Dus even het voetje ontlasten , en dan komt het snel weer in orde …. op naar het najaar # nieuwe start #…..Gr Hein

  Like

 5. Wilma zegt:

  Tjee Sjoukje wat lees ik nu toch allemaal ???
  Inderdaad NIET leuk NEE .
  Hoop dat de foto je niet veel slecht brengt en je er weer snel tegen aan kan knallen.
  Komt goed πŸ™πŸ»
  Groetjes Wilma xx

  Like

 6. Johan Verhofstadt zegt:

  Lieve Sjoukje.
  Wat een tegenslag die je mentaal en emotioneel moet verwerken. Vooral de onduidelijkheid over wat er aan de hand is geeft spanning en frustratie.
  Maar je hebt je bewezen dat je hier ook een weg in vindt en hier weer het beste van gaat maken want jij gaat niet mij de pakken neerzitten. Go for it girl. Ik denk aan je en volg je
  Je neef Johan

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s