Een ode aan de trainer.

Ik wil het eens hebben over de trainer… De hardlooptrainer πŸ˜‰ 

De trainer die mijn schema’s maakt, zodat ik niet als een dolle voor weet ik veel hoeveel km’s op pad ga, en als een poema de weg op snel. De trainer die er op let dat ik wel voldoende slaap en rust tussen trainingen in. De trainer die zorgt dat ik na een eventuele blessure niet te snel en te hard van stapel ga lopen. De trainer die er voor waakt dat ik niet aan alle wedstrijdjes mee ga doen, en me dan toch een beetje waarschuwd voor als ik dat wel weer eens doe. De trainer die dus mijn eigenwijsheid aan kan. De trainer die mee gaat naar de fysio als dat nodig is, om mee te luisteren naar de klachten. De trainer die me kei hard staat aan te moedigen langs de kant als ik er in een wedstrijd kei hard door heen zit. De trainer die mij op rust zet als dat nodig is. De trainer die mij les geeft in hardlopen, ja zeker een zeer goede loopscholing is zeer belangrijk. De trainer die mij aanwijzingen geeft als ik sta te springen als een dansmarieke, wat nergens op slaat. En me dan dus net niet uit lacht. De trainer die luisterd naar mijn gezeur, als ik af en toe geen zin heb. De trainer die mij laat zwoegen op de baantraining en mij dan nog een extra 400tje laat doen. De trainer die er altijd staat. De trainer die het ook leuk vind om training te geven in de regen of in de kou. De trainer die mee gaat op parcours verkenning. De trainer met wie ik vele pr’s gelopen  heb. De trainer die mij van 0 tot dit niveau gebracht heeft waar ik nu ben.

Zonder die trainer was me dit allemaal nooit gelukt.  

Bedankt Rudolf “oude’ Trainer! 

En succes Tonnie “nieuwe” Trainer je weet wat je te wachten staat…. πŸ˜‚

(En dit is niet alleen een ode aan mijn trainer(‘s)… Maar ook voor al die trainers die er veel tijd in steken om hun atleet te begeleiden met het aller beste.) 

Het trainen is een vak apart. Ik voel mij bij mijn club op mijn gemak, misschien wel het belangrijkste van het trainingsvak. 

Liefs Sjoukje. 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s