Op weg naar een PR

Ik had nog een race verslagje beloofd, dus ik neem je mee van start tot finish. 

Mijn haas en ik stonden toch wel een beetje gespannen aan de start van de Ekoplaza loop. En zoals je al in een eerder blog hebt kunnen lezen, een redelijk belangrijke wedstrijd voor mij. We hadden een doel: 39:19 zou genoeg zijn voor mijn pr en de tijd waarmee je in het eerste startvak mag staan bij de 7heuvelen loop. 

Mijn naam klonk ook nog eens door de spiekers, met hele mooie woorden van Ton. Ton de Kort had de microfoon in handen, en zoals altijd doet hij dat weer super. Nog 1 minuut voor de start… 

Het start schot klinkt, en we zijn weg. Op weg naar mijn pr. 2 rondes van 5km, met 2 fietsbruggetjes, kleine paadjes en bochtjes, was het niet het makkelijlste parcour. Ai, meteen al te snel weg, beetje overleg meteen al onderweg. Ik kijk in een wedstrijd niet zo op mijn klokje, als ik lekker loop vind ik het prima en probeer ik een tempo te vinden. Dat liet ik nu ook maar aan mijn haas over. We hadden een lekker tempo te pakken. Het was een iets sneller tempo als we gepland hadden, maar het liep prima. Nu gewoon volhouden, was het maar zo simpel. We liepen wel voorop, ja van de dames bedoel ik dan. De snelle mannen waren ver voor mij. Dame nr 2 zat vlak achter me. Maar ik zou gewoon bij de haas blijven, Ingmar heet hij trouwens, dat doe ik ook als nr 2 me voorbij komt bleef ik maar denken. Ik ken de vrijwilligers langs het parcour en zij mij, en dat was te merken, bij ieder punt kreeg ik wel weer een aanmoediging. Dat hielp echt in de race. Ook mijn trainer stond langs het parcour en gaf me aanwijzingen. Ook dat hielp natuurlijk. En Ingmar nam steeds de kortste route en hield me goed uit de wind, ideaal hoor zo’n grote vent voor je. Ik kwam weer aan op de markt van Uden voor de doorkomst van ronde 1. Wauw! Wat een welkom. Ik hoorde regelmatig mijn naam, echt heel tof. 

Dat gaf me echt een boost om door te zetten. Op naar ronde 2. Ik vergat ook helemaal op de klok te kijken wat de tijd van de doorkomst was. Maar ik liep zo lekker, dat ik gewoon vertrouwen had in Ingmar. We kwamen weer aan bij de fietsbrug waar ik toen ik beneden was schuin naar achter omhoog kon kijken of ik nog een dame zag. Ik zag haar lopen, het gat leek wat groter te zijn geworden. Dit had ik niet verwacht. Maar gaf me wel een klein beetje rust. Bij km 8 stond ik er alleen voor. Ingmar gaf aan dat hij rustiger ging lopen. En wees me op een jongen net voor ons, haak maar bij hem aan zei hij. Ik bedankte Ingmar en ging verder met mijn laatste 2km  jeetje die waren echt zwaar. De jongeman leek het haaswerk onbewust over te nemen, en ik maakte daar mooi gebruik van. 

De laatste 500m waren begonnen, het leek erop dat ik de winst ging pakken, maar ik ging nog het meest voor dat mooie pr. Ik zag op mijn klokje nog 38 staan, hoeveel? had ik geen idee van. Ik moet nu echt een sprintje maken. En daar kwam.ik de hoek om weer de markt op met de finish in zicht! Wat een onthaal. Nu zag ik de klok wel, en ik gooide mijn handen in de lucht, ik had het door. Ik ging mijn pr halen en ik pakte de winst! Zo ontzettend blij was ik toen ik over die finish vloog. Ik had op de klok ook nog steeds 38 gezien. Hoppa en door het lint! 38:29 Ik kon het niet geloven, maar i did it. Brabants kampioen! 

 Mijn zus, familie en trainer stonden er meteen om me te feliciteren. Ik moest even bijkomen hoor. Er deden natuurlijk veel bekende mee en ook wat trainings maatjes. Ook zij hadden super gepresteerd. 1ste op de 5km en 3de op de 10km 35+ 1ste halve marathon. 1ste estafette team. Noem maar op. Wat een top dag. Ik wil natuurlijk Ingmar bedanken voor het super fijne haaswerk, mijn trainer voor zijn super trainingen en zijn geduld, mijn liefste die mij moet missen als ik weer eens ben trainen. En mijn familie voor hun trouwe support.

Ik krijg een leuke bon voor de Ekoplaza winkel, een mooie bos bloemen, die schenk ik aan Ingmar, en een beker. 

Ik krijg ook nog een heerlijk herstel drankje, het eerste heldere eiwitdrankje van Nederland, ELXPRO-Protein Water. Daarover later meer in een uitgebreid review. En binnenkort al verkrijgbaar. Mijn eerste indruk is al goed. Dit ga ik de komende tijd even goed testen en vertel jullie er later meer over. De lancering van dit drankje is al heel snel. 

Nu nog vol op aan het nagenieten van deze top dag, en even weer goed herstellen. 

Tot snel, 

Liefs Sjoko.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s