Mijn favoriete Sportvoeding.

Zoals jullie misschien weten gebruik ik al enige tijd de sportvoeding van het merk Etixx.

Ik ben daar zo ontzettend blij mee dat ik mijn favoriete producten even met jullie wil delen, en daar wat meer over wil vertellen. Allereerst wil ik beginnen dat alle sportvoeding van Etixx veilig zijn en gegarandeerd dopingvrij. Daarnaast is alles ontwikkeld in samenwerking met de medische teams van topsporters. Dan weet je dus zeker dat je goed zit!

Aan het einde van deze blog vind je nog een fijne kortingscode, maar lees eerst even mee over mijn favorieten natuurlijk.

We beginnen dan maar vooraan, en dat is met de voeding die ik dagelijks gebruik. In deze bizarre tijd is het nodig om goed voor jezelf te zorgen, eet gezond en beweeg elke dag een beetje dat kennen we allemaal. Lekker buiten zijn is goed voor de vitamine D die nu ook erg belangrijk is. Daarnaast kun je je zelf net een beetje extra gunnen door een vitamine supplement erbij te nemen. Als je veel sport stel je hoge eisen aan je lichaam, veel sporters hebben daarom baat bij vitamine en mineralensupplement. De multimax van Etixx is daar zeer geschikt voor. Meer info

Elke ochtend begin ik met een goed ontbijt, met daarnaast dus de Mulimax.

Hieronder zie je welke vitamines en mineralen er allemaal in zitten.

Magnesium, draagt bij tot de normale werking van de spieren en vermindering van vermoeidheid. Daarom gebruik ik ook de Magnesium sticks. De sticks zijn makkelijk in gebruik, het heeft een poeder substantie en dat giet je als het ware op je tong waardoor het smelt op je tong, het neemt zo extra snel en goed op. Ik had altijd veel last van krampen in mijn benen als ik veel getraind had, dat gevoel is door de magnesium nu helemaal verdwenen. Ik gebruik het niet meer dagelijks, maar als ik weet dat ik wat zwaarder train in een week neem ik zeker een paar keer zo’n stickje. Je mag het dagelijks gebruiken, vooral als je bv voor een marathon aan het trainen bent. In de stick zit 400mg Magnesium en 180mg Vitamine C. Meer info

Ook voor en tijdens het sporten is voeding belangrijk.

Ik zit tegenwoordig ook wat vaker op de fiets en daarbij heb ik echt het een en ander nodig aan sportvoeding. Ik kan me zelf als het ware echt ”leeg” fietsen, en dat is het laatste wat je wil natuurlijk.

Als eerste zit er altijd de isotonic drank in mijn bidon. De ideale dorstlesser. Het zorgt voor optimale hydratatie en brandstof (koolhydraten) het is PH neutraal waardoor het dus beter word verdragen door de maag, erg belangrijk voor mij. Ik gebruik de isotonic trouwens niet alleen bij fietsen, er gaat ook altijd een bidon mee naar mijn training op de baan. Mijn favorieten smaak is Forest Fruits. De andere smaken zijn: lemon, watermelon en orange/mango. Meer info

Bij warm weer zijn de sport hydro tabs perfect om te combineren met de isotonic. Die tabletjes mix ik dan als een lekkere cocktail gewoon door mijn bidon met isotonic. Deze bruistabletten bevatten elektrolyten die het vocht- en zoutverlies snel weer in evenwicht brengen en spierkrampen helpen voorkomen. Als je veel zweet ook een aanrader! Meer info

Tijdens het hardlopen en fietsen neem ik altijd een zakje snoepjes mee, de caffeine sport gummies. Super makkelijk om mee te nemen, lekker, en je kunt ze makkelijk weg snoepen. Er zit in deze variant dus Caffeine, mocht je daar niet echt tegen kunnen, dan zijn ze er ook zonder. Ik vind ze vooral fijn aan het begin en dan nog bijna bij het einde van mijn rit of training. Je krijgt er nog net even een extra boost van. De gummies bevatten koolhydraten voor het snel aanvullen van energiereserves.

De gummies zijn er in Cola smaak met 33g koolhydraten per zakje, en Citrus smaak met 80 mg cafeΓ―ne en 23g koolhydraten per zakje. Meer info

Dan heb je nog de repen van Etixx, die zijn er in verschillende varianten. Ik heb er eentje uitgekozen die ik echt heel lekker vind. De nougat sport bar! Ja ja, de echte nougat zoals je die al kent. Je snapt dat dat geen straf is om er eentje op te peuzelen. De nougat bar is een energy reep, en gebruik ik vooral veel op de fiets. Zoals ik al zei, heb ik op de fiets echt voeding nodig, en deze reep gaat dus altijd mee. Heel soms gebruik ik deze ook net voor een intensieve hardloop training, als ik net geen tijd heb om te eten. Deze nougat bar zorgt voor een langere energievoorziening. En is dus echt net zo lekker als de nougat zoals je die al kent. Deze is verrijkt met amandelen en honing, en bevat ook weer magnesium. Meer info

Het herstel na een training is ook erg belangrijk. Ik neem na een flinke hardloop training, maar ook als ik mijn core oefeningen gedaan heb altijd een recovery shake, zodat ik sneller herstel en zo ook weer sneller aan een nieuwe training kan beginnen. Met de Recovery shake pro line heb je een super herstel shake in huis. Je Spieren zijn vermoeid na een zware training en dan is de glycogeen (opgeslagen suiker) uit de spieren en lever verdwenen. Herstel van spierglycogeen is de primaire focus tijdens het herstel. Deze shake bevat per portie Β± 60g koolhydraten voor optimaal heraanvullen van spierglycogeen. Bevat per portie Β± 30g hoogwaardig eiwit (weiproteΓ―ne-isolaat) voor snel herstel van spierschade. Bevat per portie 3g leucine, het essentieel aminozuur dat een belangrijke rol speelt in eiwitsynthese en spieropbouw. Bevat per portie 1.2g zout, ter aanvulling van wat verloren ging door zweten tijdens inspanning. Ik heb de smaak chocolade en mix die ook wel eens door mijn vanille kwark. Je hebt de shake ook in de smaak banaan als je meer van fruitig houd. Meer info

Natuurlijk heb ik nu niet alles besproken over sportvoeding, ik ben ook geen sportvoedings deskundige, maar ik wilde jullie wel kennis laten maken met mijn fijnste producten. En natuurlijk heeft Etixx veel meer in het assortiment, zoals de bekende gelletjes of recovery repen, maar die kennen jullie wel. Ik wilde jullie juist wat vertellen over wat andere producten. Op de website www.weekendwarrior.nl vind je het complete assortiment van Etixx en zoals beloofd krijg je daar 25% korting op alles van Etixx met de code: sjoko25

Doe er je voordeel mee!

Liefs, Sjoukje

Follow my blog with BloglovinΒ 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s