Een kijkje in mijn trainingsweek.

Hoi allemaal! Daar ben ik weer!

Ik ga jullie beloven dat ik nu wat vaker langs zal komen met een blog. Ik dacht, misschien is het wel eens leuk om jullie te vertellen hoe een week er zoal bij mij uit ziet. Op instagram deel ik altijd wel wat, maar nu met een wat langer verhaaltje erbij. Als jullie dit leuk vinden, doe ik dit misschien wel eens vaker.

Maandag 2 September:

Om 05:25 ging mijn wekker weer om te gaan werken. Ik heb niet zo goed geslapen, waarschijnlijk door de adrenaline van de zondag ervoor, ik deed in Tilburg mee met de 10km ladies wedstrijd. (weten jullie nog?) Maar goed, het werk roept. We gaan er weer voor!

Om 16uur kom ik thuis, en het liefste zou ik meteen mijn hardloopschoenen aan doen om lekker uit te gaan lopen, maar ik doe het niet omdat ik mijn enkel toch nog wat extra rust wil geven na de inspanning van de dag ervoor. Ik besluit om na het eten wel even een uurtje op de fiets te springen om even de beentjes wat los te trappen. Sinds een paar maandjes heb ik een race fiets en wat is dat toch fijn om als alternatieve training te gebruiken bij dit soort situaties. Ik ga met de podcast van Susan Krumins en Olivier Heimel (Susy q@a) in mijn oren op pad. En deze keer is wielrenner Koen de Kort te gast, komt dat even goed uit. Hij verteld mooie fiets verhalen die ik onderweg aandachtig beluister. Ik gebruik trouwens de oortjes van Aftershokz waardoor ik de omgeving ook gewoon hoor. Deze oortjes zitten niet in je oren maar op je jukbeenderen, waardoor je alles om je heen ook nog kan horen, erg fijn! Ik kies ook voor een makkelijke weg, waar ik vrijwel alleen maar rechtdoor een fietspad heb langs het kanaal, en dan over de brug aan de andere kant van het kanaal weer terug. Easy. Ik stop ook nog even om van de mooie omgeving te genieten en een fototje te maken natuurlijk. Maar het word al weer snel donker, dus ik moet door fietsen. Na een uurtje kom ik thuis en maak ik me weer klaar om lekker te gaan slapen.

In mijn favoriete fietskleding van Rogelli

Dinsdag 3 September:

Ook vandaag weer een werkdag en om 16uur weer thuis.

Vandaag wil ik wel echt een rondje hardlopen. Ik kreeg namelijk een paar dagen eerder een leuk pakketje: De nieuwste New Balance Fuelcell Propel. Deze schoen maakt deel uit van de nieuwe fuelcell serie van New Balance. Op het eerste gezicht vind ik het maar een lompe schoen, iets wat ik niet ben gewend. Maar als ik ze dan aantrek merk ik meteen dat de fuelcell zool erg zacht is, wat wel erg prettig voelt, maar ook dat ben ik niet gewend. Ik ben dus heel benieuwd hoe ik ze dan tijdens het hardlopen ga vinden. Ik besluit ze dus vandaag te testen. Ik vertrek na het avond eten pas, en moet dus al mijn verlichting meenemen. Als het al donker is heb ik geen zin om echt achteraf te gaan hardlopen, dan kies ik altijd heel simpel een weg heen en terug veilig langs een openbare weg op het fietspad. Niet zo leuk, maar ja. Soms vind ik het ook wel fijn, rechtdoor en op de helft al denken dat je er al bijna bent want je bent op de weg terug naar huis toch? Lekker makkelijk dus.

De schoenen bevallen me prima, zelfs zo fijn dat ik een extra lusje maak, en zo op dinsdag avond toch een mooie 13km maak. Ik ben tevreden over de eerste duurloop op deze schoenen tot nu toe. Je krijgt steeds een extra duw lijkt wel. Ik ben een voor/midden voet lander en juist daar krijg je de extra duw, wat ik erg prettig vind. Ik zal ze ook nog een keer testen met een interval training. Voor een baantraining zou ik ze niet zo snel kiezen, omdat ze al zo zacht zijn, maar wie weet neem ik ze toch eens mee. Bij thuiskomst is het weer douchen en naar bed.

Woensdag 4 September:

Vandaag werkte ik iets langer en ben ik pas om 17:15 thuis. Beetje laat maar: Ik heb nu VAKANTIE! Heerlijk 3 weken vrij. Eindelijk ben ik ook aan de beurt. Waarschijnlijk is iedereen al lang weer aan het werk en ben ik de laatste, ik was er ook echt aan toe. We hebben niks gepland, maar we gaan wel wat vaker fietsen waarschijnlijk. Naar mooie plekjes in Nederland fietsen en misschien wel met ergens een overnachting. We zien wel.

Na het eten ga ik nog even de deur uit voor een kort loopje. Ik wil even testen hoe belastbaar mijn enkel weer is. Kan ik alweer 2 dagen achter elkaar lopen? Ik voelde de hele dag al niks, dus het zou goed moeten gaan. Ik stop natuurlijk direct als het niet gaat.

Weer ga ik rechtdoor en weer terug, lekker saai weer. Het gaat met de enkel heel goed, alleen voel ik aan mezelf dat ik toch wat moe ben. Van de lange werkdag en wat minder slaap waarschijnlijk. Ik merk dat meteen aan mijn hartslag, ik doe mijn trainingen niet speciaal op hartslag maar ik houd het wel goed in de gaten. Ik weet eigenlijk precies welke hartslag bij welk tempo past. Als dat wat hoger is omdat je een heuvel op gaat is dat logisch, maar als dat zomaar onderweg is dan weet je dat je moe bent of kan er een andere oorzaak zijn. Daarom zou ik iedereen aan willen raden om daar eens wat meer mee te doen. Misschien maak ik er wel een keer een blogje over. (Als daar interesse voor is.)

Ik besluit om het bij 8km te houden en optijd naar bed te gaan. En lekker te genieten van mijn Vakantie!

Donderdag 5 September:

Ik sta toch lekker vroeg op op mijn eerste vakantie dag, lekker rustig koffie drinken, ontbijten en nog uren in mijn pyama een beetje niksen en rommelen in huis.

Ik ga verder de dag even bij mijn zus langs met lekkers en doe gewoon wat dagelijkse dingen zoals boodschappen en koken. Op donderdag avond heb ik een baantraining en dan eet ik meestal wat makkelijks. Het is een pasta geworden. Ik zorg altijd dat ik om 17uur al gegeten heb, anders valt het erg zwaar met de training.

Om 19uur begint de baantraining. We beginnen altijd met 2km inlopen, lekker na praten over afgelopen weekend. We waren met 4 meiden van de club in Tilburg, en allemaal goed gedaan, dus we hadden het er nog even over. Daarna beginnen we aan wat loopscholing en core training. Dan mogen we echt aan de bak. Sinds een aantal weken hebben we een soort van nieuwe meiden groep bij de club. Er doen ook heren mee hoor. Maar er zijn wat nieuwe meiden bij gekomen en die zijn super fanatiek en nu hebben we echt een toffe trainings groep. We kunnen goed met elkaar trainen en dat maakt elkaar alleen maar sterker, heel leuk dus. We beginnen aan de kern: de opdracht is 5x800m 5x400m pauze=200m dribbel en seriepauze=400m dribbel Het is super fijn weer om te trainen, zelfs nog een beetje warm. We vormden weer een leuk treintje en het ging super lekker. Soms ging het wel een tikkeltje te hard, maar dat is soms niet zo erg. Ik probeer ook op de baan niet te hard te trainen, op suplesse en op techniek blijven lopen is net zo belangrijk. Even uitlopen en we kunnen weer voldaan naar huis.

Thuis neem ik na een baantraining altijd een Recovery Shake van Etixx Chocolade smaak. Deze shake is rijk aan vitaminen en mineralen en bevat zeer hoogwaardige eiwitten voor een snel herstel. Ik mix hem met melk, zo komt de chocolade smaak er het beste uit. Het helpt mij echt bij een goed herstel. (Onderaan deze blog vind je nog een kortings code voor alle producten van Etixx)

Douchen en naar bed.

Vrijdag 6 September:

Vandaag neem ik een rustdag! Eigenlijk doe ik altijd kracht op vrijdag, maar vandaag sla ik die even over. Ik moet even gaan schuiven met wat trainingen en rustdagen omdat ik mijn baantraining heb verzet, en mijn werk week er iets anders uit gaat zien. Na een baantraining een krachttraining lijkt me niet zo verstandig.

Ik ga lekker shoppen en lunchen met een vriendin. We zijn beide goed geslaagd. Ik koop een nieuwe jeans en 2 truien, ja ja de truien hebben we weer nodig.

Op het menu van vanavond staan gehaktballen met jus en aardappel puree met rodekool, lekker passend bij het weer. Hopelijk krijgen we nog een beetje een na zomer.

Zaterdag 7 September:

Ik sta weer redelijk vroeg op, maar doe het rustig aan in de ochtend. Pancakes en een cappuccino als ontbijt. Na het ontbijt vertrek ik voor mijn Fartlek training. Ik noem het altijd Fartlek Saturday. Er staat 3x8min op het programma, stevig dus. Ik kies nu voor weer een mooi route, ik kan immers lekker overdag gaan.

Ik loop eerst 20min rustig in, de eerste 8min zijn best pittig, ik doe die dan op tempo 4.20 ongeveer. Tussen de tempo’s in heb ik 2min rustig. Wat ik altijd merk is dat de 2de en de 3de 8min dan altijd weer wat makkelijker gaan, alsof ik er even in moet komen. Na de tempo’s loop ik altijd ook een stukje uit, dat vind ik het moeilijkste van de training. Dan ben ik gewoon klaar voor mijn gevoel, en dan moet ik nog wat doen. Maar zeer belangrijk, dus ik doe het wel. Deze training was weer 13km.

Het voelt weer goed om deze hele week weer al mijn trainingen te kunnen doen. Ik heb de afgelopen weken door een lichte irritatie in mijn enkel wat trainingen over geslagen of rustiger gedaan, waardoor ik niet heel veel km’s heb kunnen maken. Ik ga het nu weer helemaal op pakken, ik wil in Oktober bij de halve marathon van Eindhoven toch wel echt fit zijn. Ik kan volgende week weer helemaal het schema van Sportfocus gaan volgen wat trainer Laurens voor mij gemaakt heeft. In samenwerking met Brabant sport stoomt hij mij helemaal klaar voor die Halve Maraton in Eindhoven!

Na deze training doe ik nog wat wasjes en klusjes in huis, maar eigenlijk verder niet zo veel. S’avonds drink ik een rood wijntje en schrijf ik deze blog nog even.

Zondag 8 September:

Gisteren ging ik laat naar bed, en ik slaap dus eens goed uit. 11:30 kom ik pas uit bed, oeps. Daar is het vakantie voor toch? Ik ontbijt weer lekker met pancakes. Na mijn ontbijt pak ik even de foamroller om mijn boven benen een beetje los te rollen. Ze voelen wat stijfjes. Ik ga de masseur ook maar weer eens bellen deze week.

Een vriendin appt me dat ze zin heeft om te gaan hardlopen, maar ze is door haar enkel gegaan en dat gaat nu dus echt even niet. Ik moet nog gaan, dus ik vraag of ze op de fiets met me mee gaat. En zo gezegd zo gedaan. Ik ga voor 15km en met gezelschap is dat natuurlijk super gezellig.

Ik neem een gelletje mee van Etixx de cola smaak. Deze ga ik even testen om te kijken of ik deze ga gebruiken tijdens mijn halve marathon, zodat ik daar niet voor verassingen kom te staan. We nemen een mooie route langs de bosrand en langs de weilanden. We kletsen over van alles en nog wat. Ik merk een beetje dat ik er moeite mee heb om te kletsen, het kost me een beetje energie. Maar dat geeft niet, het is gezellig! En het is een rustige duurloop. Na 15km kom ik weer thuis. En dat brengt de week km’s weer eens op 60km. Niet slecht zo na een aantal mindere weken. Mijn enkel heeft het goed gedaan, en nu vertrouw ik er weer op dat komende weken ook weer goed zullen gaan. Ik app nog even met de trainer om mijn dagen door te spreken en mijn schema voor aankomende weken even door te nemen.

We eten lekker een pizza vanavond, lekker op de bank.

Na het eten ga ik nog even oppassen bij mijn zus. Enzo sluit ik deze week ook af. Het was een goede trainings week met mooie km’s. Op naar nog meer van deze weken.

Ik sluit deze blog af met de kortingscode voor de producten van Etixx op:

https://www.weekendwarrior.nl/merken/etixx

Vul bij het afrekenen de code: sjoko25 in en je krijgt 25% korting!

Als jullie vaker een week verslagje willen, hoor ik dat graag.

Tot snel,

Liefs Sjoukje.

Advertentie

2 gedachtes over “Een kijkje in mijn trainingsweek.

 1. Rob zegt:

  Leuke blog Sjouk! Lees graag vaker iets, bijv over die hartslagenπŸ‘πŸΌβ€οΈ
  Vragen:
  Wat is je streven voor Eindhoven?
  En hoe was de cola gel?
  En… doe je ook ooit hele rustige lopen?

  Groet,
  Robbie van de Rendieren

  Like

  • sjokoo zegt:

   Hoi Robbie,
   Leuk dat je mijn blog leest. In Eindhoven wil ik eigenlijk gewoon weer sneller lopen als in Venlo. Sowieso onder de 1.30
   Ik doe mijn duurlopen allemaal rustig, maar wat is rustig. Ik loop ze zeg maar in tempo Duurloop1 dat is bij mij hartslag net onder de 150 (Z2) met tempo 5.20 ongeveer. Voor de duurlopen is dat rustig genoeg.
   De cola gel beviel me super. Smaak was lekker. En geen rare maag klachten. Dus ze gaan mee naar Eindhoven!
   Groetjes Sjoukje

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s