De Stevensloop…

Een race (10km) als training gelopen, en wat voor een…Β 

De afspraak was rond de 41min niet harder. Dit zou een mooie prikkel zijn voor a.s Zondag de Halve marathon in Venlo.

Een beetje dom was ik veel te vroeg in mijn korte broek en shirtje naar buiten gegaan. Het was eigenlijk te koud… ik had amper ingelopen en stond maar wat te springen in het startvak. Dat doe ik noooooit meer, mijn spieren waren echt te koud. Met Jip Vastenburg aan de start, werden we weg geschoten…

Zoals gewoonlijk was ik te snel weg bij de start, ik zat goed voorin, maar ik hield me in en zocht naar een ontspannen tempo. Ik liep lekker door maar niet knoer hard. Prima dus. Zo net voor het 5km punt zag ik een dame in de berm die vlak voor me, erbij ging liggen… ik stopte meteen bij haar. Ik heb direct om hulp geroepen en naar de organisatie gevraagd. De dame riep steeds dat ze zo moe was en wilde slapen. Ze wilde op staan maar dat ging steeds niet. Ze zei dat ik door moest gaan, ik heb gewacht tot er iemand bij haar was. 112 was niet nodig maar haar moeder werd gebelt en ik heb mijn race voort gezet. Mijn Garmin stom genoeg op pauze gezet, dus die kon weer aan en ik kwam min die pauze dus netjes op ergens midden 20min door op de 5km.Β 

Ik kwam midden in de menigte terecht en onbewust haalde ik weer veel lopers in. Ik heb de laatste 5km aan haar gedacht, maar ik kon het ontspannen afmaken. De wind was even vechten en op het zandpad heb ik bewust ingehouden, ook bergafwaarts me niet helemaal laten gaan. Bij de finish een kleine eindsprint en op de grote klok stond 44:11. Min die 3min is dus netjes zoals afgesproken rond de 41minuten. Dit liep ontspannen dus laten we hopen dat ik dit ontspannen tempo volgende week in Venlo nog zo’n 11km volhoud. πŸ˜‰Β Β Het vertrouwen is er bijna…Deze week lekker veel rust op het programma. En dan zou het moeten lukken, de zin is er duidelijk wel, en een feestje word het zeker.

Nog even blijven hangen om het NK Halve marathon te kijken, jeetje wat een tempo’s!Β  Veel bekenden gezien vandaag, bij alle afstanden. Het was een top dag!

OpΒ InstagramΒ heb ik een leuke winactie staan: Raad mijn tijd in Venlo volgende week!

Hoe zou het toch met de dame afgelopen zijn? Ik ga het proberen uit te zoeken.

P.s Denken de dames nog aan de inschrijving voor de leuke Rokjesdagloop op 2 april.Β InschrijvenΒ kan hier nog.

Liefs,

Sjoko 🍫 Love ❀ Running πŸƒ

Advertentie

Een gedachte over “De Stevensloop…

  1. antonet zegt:

    Heey Sjoukje, wat een mooi verhaal en wat goed dat je stopte voor die vrouw!!! Hopelijk gaat het goed met haar! Lijkt wel een hypo….succes met de voorbereiding voor de Venloop! Knallen daar πŸ˜ŠπŸ‘πŸ˜˜

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s